LIMBA NOASTRĂ-I O COMOARĂ

Distribuie aceasta noutate

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

La Şcoala Profesională ziua de 1 septembrie a fost o adevărată sărbătoare.  Primul clichet de clopoţel a marcat  începutul  unui nou an de studii.  În curtea spaţioasă a şcolii elevii enigmatici, veseli, dorinici de cunoştinţe, părinţii, oaspeţii, profesorii şi  maiştri au venit îmbrăcaţi la patru ace, emoţionaţi şi cu buchete de flori în braţe. Fiecare îşi promite ceva: studii temeinice, însușire de calitate, succese mari, elevi tenaci.

Tradiţional, la careul solemn cu genericul Limba noastră-i o comoară, elevii au prezentat un bogat program atistic în faţa celor adunaţi, declamând poezii şi melodii frumoase vizavi de subiectul dat. Cu un mesaj de felicitare la început de an şcolar, a venit Viorica Dobândă directorul Şcolii Profesionale nr.2.

                   Stimaţi profesori, dragi elevi, părinţi, invitaţi!

   Ziua de 1 septembrie marchează   un nou început şi readuce şcoala în calendare fiecăruia dintre noi.

      Credem, că împreună cu Dumneavoastră şi întreaga comunitate educaţională din Republica Moldova, putem contribui la frumoasa dezvoltare a tinerii generaţii şi la formarea unei societăţi responsabile.

Şcoala noastră şi-a deschis larg porţile pentru a vă primi în „cetatea cunoaşterii” pe toţi cei care nutriţi dragostea de o meserie.

Ziua de azi vă cheamă din nou la şcoală pentru a vă reîntâlni cu profesorii dragi, cu colegii, iar pentru acei care păşesc pentru prima dată pragul aceste instituţii pentru a descoperi noi oameni.

Dragi elevi! Vă felicit cu acest început de an şcolar, dorindu-vă multă sănătate, succese frumoase şi să împlinească tot ce doriţi.

       Pentru dumneavoastră, dragi profesori, soarele de astăzi zâmbeşte mai pronunţat, de parcă ar vrea să vă dăruiască din lumina şi căldura lui pentru că dumneavoastră la râdu-vă, să luminaţi calea acestora pe care îi veţi conduce cu dragoste pentru ca ei să devină oameni cu educaţie aleasă.

      Să nu uitaţi că nobleţea  dascălului este în veşnica lui întinerire.

Deşi este grea şi anevoioasă munca de zi cu zi, dăruiţi cu dragoste lumină şi adevărul discipolilor, acesta este crezul demersului educaţional şi aspiraţiile noastre de integrare în spaţiul educaţional european şi mondial. Vă dorim un an de studii reuşit, realizarea şi împlinirea aşteptărilor în activitatea didactică.

      Pentru dumneavoastră, stimaţi părinţi, pe care vârsta vă face tot mai frumoşi, ziua de astăzi, vă provoacă să căpătaţi elanul tinereţii şi să fiţi mai tari.

Vă dorim multă sănătate şi fiţi alături de cadrele didactice pentru împlinirea viselor copiilor dumneavoastră.

       Dragi elevi!

În contextul aniversării unui secol de la plăsmuirea poemului „Limba noastră” de Alexei Mateevici, vom începe anul şcolar cu ora de diriginţie cu genericul „Limba noastră-i o comoară”!

      Am fost cu toţii martori şi chiar mulţi dintre noi am participat la cele două mari sărbători ale neamului – 27 august, 26 de ani ai Independenţei Republicii Moldova şi 31 august – Ziua limbii române.

Nu există nimic mai de preţ pentru un popor decât graiul matern, întrucât acesta este plămânul prin care respiră întregul neam.

      Strămoşii au şlefuit-o cu au ştiut ei mai bine, i-au dat culoare şi aripi.

Pentru respectul tuturor strămoşilor, dar în primul rând pentru respectul de sine, Iubeşte-o, Preţuieşte-o şi Vorbeşte-o corect.

Haideţi să ne amintim cu mândrie că suntem copii ai unei limbi atât de melodioasă, atât de frumoasă, haideţi să vorbim cu drag LIMBA ROMÂNĂ!

       Onorată asistenţă!

Să aveţi parte de succese în atingerea idealului educaţional prin contribuţie personală în promovarea politicilor educaţionale la nivel naţional şi internaţional.

Un an şcolar bun, încununat de succese şi frumoase realizări.

Vă mulţumesc!

      

Marea onoare să vestească prin răsunetul clopoţelului începutul anului şcolar 2017-2018,

le revine elevilor grupei cu cea mai mare medie şcolară Bulgac Alina grupa 14 B şi Buza Victor grupa 13 BRC.

 

Un an şcolar bun, încununat de succese şi frumoase realizări.

Articole similare

Activităţi şi evenimente

CARAVANA PROFESIILOR

      Dificultatea tinerilor de a-și alege o carieră pe care să o urmeze în viitor reprezintă una dintre marile dileme ale societății. Informarea și consilierea elevilor, familiarizarea acestora cu cerințele pieței muncii, identificarea oportunităților pentru

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *