Școala Profesională nr. 2 Chișinău, cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova,  a organizat vineri, 19 aprilie 2019,  Concursul de specialitate „Cel mai bun în meserie”. Elevii anul I și II, specialitatea Bucătar,  au susținut un test de performanță la proba de concurs „Cutia Magică”.  Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Laboratorului tehnologic al Şcolii Profesionale nr. 2.

Obiectivele concursului au urmărit:

  • Stimularea creșterii profesionale a elevilor instituției;
  • Consolidarea competențelor profesionale ale elevilor la meseria Bucătar;
  • Promovarea valorilor naționale prin arta culinară;
  • Promovarea meseriei Bucătar;
  • Dezvoltarea spiritului de competiţie;
  • Etalarea aptitudinilor profesionale.

În concurs s-au înscris 6 Echipe:

Echipa I „Gustoșel”:

  • Butnaru Victor – gr. 218 B;
  • Parfene Eugeniu – gr. 218 B;
  • Dascăl Cristina – gr. 216 B.

Echipa II „Bucătarii juniori”:

  • Ghemu Irina – gr. 7;
  • Nour Elena;
  • Florea Ion.

Echipa III „Bon Appetit”:

  • Guzun Alexei – gr. 211 BO;
  • Șmatoc Olga – gr. 211 BO;
  • Gonța Vasile – gr. 211 BO.

Echipa IV „Ratatui”:

  • Pascal Mariana;
  • Sârghi Petru;
  • Ceban Arina.

Echipa V „Bucătari ingenioși”:

  • Babcinschi Grigore;
  • Popov Dimitriana;
  • Dutca Ina.

Echipa VI „Creme de la Creme”:

  • Bivol Eduard – gr. 18/9B;
  • Coroi Olga –  gr. 18/5B;
  • Pasincovschii Daniel – gr. 18/1BO;

În urma deliberărilor, Juriul a desemnat următorii laureați:

Locul I – Echipa „Creme de la Creme”, maistru-instructor: Gangur Nadejda.

Locul II – Echipa „Bon Appetit”, maistru-instructor: Festican Maria.

Locul III – Echipa „Gustoșel”, maistru-instructor: Rusanovschii Mihail.

Felicitări tuturor participanților, laureaților și maiștrilor-instructori pentru implicare și rezultate frumoase obținute în cadrul acestui concurs.

Sesiune foto:

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *