Zilele Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși”

Distribuie aceasta noutate

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

În perioada 21-22 mai 2019, o delegație a Școlii Profesionale nr. 2 Chișinău, formată din cadre didactice și elevi, a participat la evenimentele prilejuite de celebrarea Zilelor Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântul Gheorghe.

Evenimentul, aflat la cea de-a XVII-a ediție, este organizat anual, în preajma sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Manifestările din programul stabilit de organizatori au cuprins numeroase ateliere, concursuri și expoziții.

În prima zi în sălile de clasă și în laboratoarele de specialitate au avut loc numeroase activități teoretice și practice. Este vorba despre sesiunea cu titlul: „Utilizarea limbilor străine de către viitorii bucătari și ospătari” – coordonatori fiind Vulpe Iulia, Bartok Piroska, participanţi: elevii claselor a IX-a A, IX-a B, a X-a B, a X-a A; „Prezentări PPT despre viaţa şi opera lui Brâncuşi” – coordonator fiind profesorul Gheorghe Costache, iar participanţi – elevii claselor a IX-a și a X-a; aplicaţia practică „Parada coafurilor” – coordonatori fiind maiştrii instructori Anca Sătîrbaşa, Bong Ilona și Constanța Munteanu, iar participanţi – elevii clasei a IX-a F, a XI-a F; aplicaţia practică „Decorarea unui salon de servire pentru un eveniment” – coordonator fiind maistrul instructor Szabo Edit, participanţi elevii clasei a X B; atelierul: „Decorațiuni florale pentru evenimente” – coordonatori fiind prof. Tordai Carmen și Szabo Edith, participanţi: elevii clasei a XII-a A; aplicaţia practică „Artă în farfurie” – coordonatori fiind prof. Ferenczi Henrik, Hess Marlena și Cotârlan Anca, cu participarea elevilor claselor a IX-a B, a X-a A, a XI-a B, anul I postliceal-tehnician nutriţionist și atelierul „Deserturi pentru mese festive” – coordonator fiind maistrul instructor Ieşan Judith, participanţi- elevii clasei a X-a B- cofetar-patiser.

Programul a continuat cu concursul anual „Constantin Brâncuşi” – coordonator al ediției actuale fiind profesoara Lăcrămioara Apostu, precum și cu lansarea numărului omagial al revistei şcolii „Aventura cunoaşterii”.

În cadrul Zilelor Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” au avut loc expoziţii şi alte competiții, precum: „Cafeneaua X IA”– activitate coordonată de profesor Czintos Balint şi maistrul instructor Munteanu Constanţa, sesiunea de „Carving şi decoruri din fructe și legume” – coordonatori fiind profesorii Iustina Anton și Anca Cotârlan, dar și manifestări sportive: „Cupa Constantin Brâncuşi” – finala la fotbal și „Competiţia tenis de masă” – finala– coordonator prof. Gheorghe Stroie.

La deschiderea oficială a „Zilelor Constantin Brâncuși” au fost invitați reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, reprezentanții partenerilor școlii, directori de unități de învățământ și nu numai. Cu alese gânduri au fost prezenți la eveniment reprezentanții Instituțiilor de învățământ cu care Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” are încheiate parteneriate: Școala Profesională nr. 2 din Chișinău, Republica Moldova, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galați, Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia; Liceul Teoretic „Mihail Săulescu„ din Predeal; Colegiul Economic „Maria Baiulescu” din Brașov. Evenimentul a culminat cu „Parada coafurilor” – coordonată de maiștrii instructori Anca Sătîrbaşa, Bong Ilona, și un program de dansuri populare – coordonat de Mihaela Zanet și Adela Andrișan.

Programul a continuat cu slujba de pomenire a sculptorului Constantin Brâncuşi – oficiată de pr. prof. Mocanu Teodor.

Manifestările dedicate Zilelor Liceului „Constantin Brâncuși” au continuat cu premierea celor implicați în concursurile, expozițiile, activitățile dedicate sărbătorii.

Aducem mulțumiri Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” și doamnei director Carmen Tordai pentru invitație și pentru generozitatea pe care a manifestat-o față de noi!

Articole similare

Activităţi şi evenimente

CARAVANA PROFESIILOR

      Dificultatea tinerilor de a-și alege o carieră pe care să o urmeze în viitor reprezintă una dintre marile dileme ale societății. Informarea și consilierea elevilor, familiarizarea acestora cu cerințele pieței muncii, identificarea oportunităților pentru

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *