Mesajul directorului


Dragi elevi, profesori și părinți!

Bine ați venit pe pagina web a Școlii Profesionale nr. 2 din municipiul Chișinău!

Şcoala are un rol fundamental în pregătirea tinerilor pentru viaţă. Acesta este principiul de bază pe care se structurează educația oferită în cadrul tuturor școlilor profesionale din țara noastră.

Scopul instituției noastre este de a pregăti specialiști calificați imperios necesari pe piața muncii. Noi oferim sprijin și ghidăm în alegerea celei mai potrivite cariere spre care tinerii își îndreaptă pașii.

Prin intermediul activităților educaționale și de formare profesională organizate în cadrul școlii ne propunem să oferim posibilitatea tuturor elevilor de a beneficia de educație la cele mai înalte standarde prin dezvoltare armonioasă, manifestare deplină a propriei personalităţi.

În această ordine de idei, le mulțumesc tuturor – elevilor, profesorilor, maiștrilor instructori, personalului tehnic, părinților –pentru efortul depus, pentru implicare și pentru interesul manifestat în dezvoltarea unui învățământ de calitate. Îmi exprim ferma convingere că împreună vom construi o echipă care va activa în spirit de colegialitate şi coeziune pentru a deveni o veritabilă şi performantă echipă.
      Dragi tineri! Dacă sunteți pasionați de arta culinară, dacă sunteți interesați de activitatea în domeniul comerțului și serviciilor, atunci alegeți-ne pe noi. A fi elev la Școala Profesională nr. 2 este o preocupare ce trebuie tratată cu seriozitate. Această alegere implică multă muncă, disciplină, dăruire și, mai ales, pasiune. Nu este deloc uşor să devii un bun bucătar, ospătar, chelner, lucrător în domeniul serviciilor hoteliere și comerțului sau, în general, un specialist de forță!
Însă, dacă vă doriți să obțineți una dintre aceste meserii, sunteți așteptați să continuați cu perseverenţă procesul de formare profesională cu orizonturi extinse. În speranţa că veţi găsi la Școala noastră un mediu propice dezvoltării orizontului profesional şi cultural, eu vă urez sincer:
Bine ați venit la Școala profesională nr. 2 din Chișinău!

Cu respect,
Vitalie Belîi, dr., conf. univ.,
director interimar