Brutar-Cofetar

Ce face brutarul-cofetar?

Meseria conexă Brutar-cofetar îmbină cele două meserii, lărgindu-i spectrul de activitate.

Brutarul – cofetar îşi desfășoară activitatea în fabrici, combinate de panificație, brutării mici sau cofetării precum şi în secții specializate la fabricarea diferitor tipuri de pâine, produse de patiserie și cofetărie.

Brutarul – Cofetar calificat executa toate operaţiile procesului tehnologic de preparare a produselor de panificație, cofetărie şi patiserie, de la cele mai simple, ce necesită un nivel de pregătire profesională mai inferior, până la operaţii complexe de preparare a sortimentelor la comandă, este capabil să asocieze semipreparatele de cofetărie şi patiserie în sisteme bine determinate sau după fantezie pentru a obţine valori de întrebuinţare şi efecte psio-senzoriale (aromă, aspect, gust, consistenţă), solicitate de consumatorul contemporan.

Responsabilități și sarcini

Competenţe fundamentale

Care sunt beneficiile tale?