PROIECT FRANCOPHON

Antena din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei, în parteneriat cu Ambasada Franței în Republica Moldova și Alianța Franceză, au lansat în ianuarie 2018 proiectul „Susaținerea învățământului profesional tehnic în Republica Moldova”, proiect la care a aderat și Școala Profesională nr. 2 Chișinău.

Proiectul vizează susținerea și dezvoltarea filierelor bilingve francophone în cadrul a trei instituții de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova:

  • Școala Profesională nr. 2 din Chișinău;
  • Centrul de Excelență în Transporturi;
  • Colegiul de Comerț al Academiei de Studii Economice din Moldova,

Proiectul își propune mai multe obiective: formarea lingvistică a profesorilor de discipline nonlingvistice, formarea profesorilor de limba franceză în domeniul limbii franceze de specialitate, oferirea de burse de stagii de practică pentru elevi cât și finanțarea unor experți străini în cadrul mobilităților de predare și de învățare.

14.01.2020

A fost lansată selectarea candidaților pentru Stagiul fe formare profesională în Franta. Actiune în vederea mplementării Acordului de cooperare cu Liceul Louis-Antoine de Bougainville din oraşul Nantes, semnat la 03 octombrie 2019. Multumim mult partenerilor francezi , Ambasadei Franţei și Agenției universitare a Francofoniei pentru suport..