Joi, 19 octombrie, la Şcoala Profesională nr. 2, s-a desfăşurat Festivalul Gastronomic „Deliciile toamnei”. Sărbătoarea a fost deschisă de directorul şcolii dna Viorica Dobândă care a vorbit despre importanţa şi continuitea tradiţiei începute cu ani în urmă şi a urat succes participanţilor. Printre invitaţii de onoare s-au numărat: Marcelina Baleca, Ministerul Educaţiei; Liliana Stârcea, LED; Zinaida Blaj, LED.
Elevii ghidaţi de maiştrii instructori şi-au etalat competenţele şi manifestat talentul culinar. Bucatele expuse au fost adevărate opere de artă.
În cadrul festivalului, au fost propuse zeci de retete inedite. Oaspeţii şi vizitatorii au avut prilejul de a savura o varietate de produse: preparate din carne, lactate, panificaţie şi patiserie, fructe, miere de albine. Au încântat papilele gustative şi răsfăţat privirile vizitatorilor articolele din patiserie şi cofetărie: prăjituri cu dovleac, coşuleţe, tarte dulci, colaci, hulubaşi, pâine eco. Au stârnit admiraţia ornamentele florale sofisticate: lalele din ardei, bujori din ceapă, trandafiri din ridiche, dovleac, praz, mere, etc. Nelipsite au fost şi bucate tradiţionale, precum, sarmăluţele, plăcinţele „poale în brâu”, jambon, raţa cu gutuii, învârtita, rulade din carne, frigărui, etc.
Festivalul a inclus un concurs pentru desemnarea celor mai bune feluri de bucate şi cele mai frumoase prezentări ale meseriei.
Voia bună a domnit pe parcursul întregii sărbători. Festivalul a culminat cu hore încinse de participanţi.
Eforturile organizatorilor Coralia Babcenco, director adjunct profil tehnologic; Ludmila Guţanu,director adjunct instruire şi educaţie; Ludmila Cibotaru, şef sectii; Olga Cîrstea şefa comisiei metodice profil tehnologic; Ana Laur, şefa comisiei metodice; Eugenia Berlinschi, metodist au fost răsplătite de reuşita şi frumuseţea evenimentului.
0 comentarii