O pâine bună se obţine cu răbdare… Bunicii noştri ştiau că o pâine bună se face în cel puţin 3 zile. Ca să fii brutar e nevoie şi de pasiune, de rezistenţa, de multă răbdare şi de moralitate. Brutarul este exponentul uneia dintre cele mai vechi meserii din lume. Această profesie importantă însoţeşte umanitatea pe tot parcursul ei.
Brutarii sunt lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de panificaţie, specializate în fabricarea diferitelor tipuri de produse de panificaţie. Meseria presupune o sferă largă de competenţe, având în vedere gama variată a produselor de panificaţie, precum şi a tehnologiilor specifice fiecărui sortiment în parte. Munca se desfasoara în uzine mari de panificatie sau în fabrici de acest gen, precum si în brutarii mici. Conditiile de lucru includ munca în schimburi, temperaturi înalte, mediul plin de pulberi si lucrul cu grasimi.
O pâine bună se obţine cu răbdare… Bunicii noştri ştiau că o pâine bună se face în cel puţin 3 zile. Ca să fii brutar e nevoie şi de pasiune, de rezistenţa, de multă răbdare şi de moralitate. Brutarul este exponentul uneia dintre cele mai vechi meserii din lume. Această profesie importantă însoţeşte umanitatea pe tot parcursul ei.
Cine este brutarul?
Brutarii sunt lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de panificaţie, specializate în fabricarea diferitelor tipuri de produse de panificaţie. Meseria presupune o sferă largă de competenţe, având în vedere gama variată a produselor de panificaţie, precum şi a tehnologiilor specifice fiecărui sortiment în parte. Munca se desfasoara în uzine mari de panificatie sau în fabrici de acest gen, precum si în brutarii mici. Conditiile de lucru includ munca în schimburi, temperaturi înalte, mediul plin de pulberi si lucrul cu grasimi.
Ce face brutarul?
Ce trebuie sa știe?
Competențe fundamentale:
Calificarea de brutar se obţine în urma absolvirii şcolii profesionale cu obţinerea unui certificat recunoscut pe plan naţional. Înscrieţi-vă dacă visaţi să ajungeţi într-o zi un brutar bun sau, de ce nu, un manager de brutărie.