Astăzi, 22 septembrie 2022, pe holurile Școlii Profesionale nr.2 s-a împletit armonios aroma de pâine coaptă cu melodia și versul. Administrația școlii, maiștri-instructori, profesorii și elevii anului I meseria Brutar-cofetar, au fost invitații activității transdisciplinare: ”Pâinea este snop de soare adunat cu bob de grâu…”.
Obiectivul de bază al acestei activități a fost familiarizarea elevilor anului I cu viitoarea meserie. Un alt obiectiv a fost valorificarea pâinii, busuiocului și muncii ca simboluri naționale și literare. În calitate de actanți au fost elevii anului II, gr. 21/24 BRC, care și au demonstrat măiestria la modelat colaci de sărbători cu elemente de decor( spic de grâu, strugure, trandafiri) din aluat sărat și anume: Negru Milena, Cepraga Maria, Dreglea Cristina și Sîrbu Doina. De asemenea au copt pâine cu 6 feluri de adaosuri (spanac, mălai, tărâțe, hrișcă, secară și integrală). Activitatea a fost dirijată de maistrul-instructor dna Angela Grama și profesoara de limba română, dna Felicia Baltag.
Mulțumim elevilor anului II pentru produsul final al acestei zile de muncă – colacii de sărbătoare. Suntem convinși că activitatea de azi va fi de bun augur pentru elevii anului I, cei care fac primii pași în domeniul meseriei alese.
0 comentarii