”Pâinea este snop de soare adunat cu bob de grâu…”.

Distribuie aceasta noutate

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
       Astăzi, 22 septembrie 2022, pe holurile Școlii Profesionale nr.2 s-a împletit armonios aroma de pâine coaptă cu melodia și versul. Administrația școlii, maiștri-instructori, profesorii și elevii anului I meseria Brutar-cofetar, au fost invitații activității transdisciplinare: ”Pâinea este snop de soare adunat cu bob de grâu…”.
       Obiectivul de bază al acestei activități a fost familiarizarea elevilor anului I cu viitoarea meserie. Un alt obiectiv a fost valorificarea pâinii, busuiocului și muncii ca simboluri naționale și literare. În calitate de actanți au fost elevii anului II, gr. 21/24 BRC, care și au demonstrat măiestria la modelat colaci de sărbători cu elemente de decor( spic de grâu, strugure, trandafiri) din aluat sărat și anume: Negru Milena, Cepraga Maria, Dreglea Cristina și Sîrbu Doina. De asemenea au copt pâine cu 6 feluri de adaosuri (spanac, mălai, tărâțe, hrișcă, secară și integrală). Activitatea a fost dirijată de maistrul-instructor dna Angela Grama și profesoara de limba română, dna Felicia Baltag.
       Mulțumim elevilor anului II pentru produsul final al acestei zile de muncă – colacii de sărbătoare. Suntem convinși că activitatea de azi va fi de bun augur pentru elevii anului I, cei care fac primii pași în domeniul meseriei alese.

Articole similare

Activităţi şi evenimente

ATELIERS DE FORMATION CONTINUE

Le Bureau National de l’Agence Universitaire de la Francophonie en République de Moldova a organisé des ateliers de formation continue à destination des enseignants de français : ”Travailler des documents authentiques en classe de FLE ”et

Activităţi şi evenimente

COMUNICAREA ASERTIVĂ DESCHIDE CALEA SPRE SUCCES

Asertivitatea înseamnă să fii pregătit pentru ceea ce vrei să obții.        Înseamnă să știi foarte clar ce nevoi ai. Înseamnă confruntare și cere foarte mult curaj. Unii spun ca este greu sa

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *