Distribuie aceasta noutate

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

 

 

 

Liceul Tehnologic “Constantin Brâncușicu”  sediul în România, str. Libertății nr. 11, Sf. Gheorghe,  Județul Covasna, 520055 tel/fax 0267/313147, reprezentat de Director Carmen și I.P. Școala Profesională nr.2, cu sediul în Republica Moldova,  mun. Chișinău, str. Ion Creangă nr. 59, tel. 022 742903/ fax:022 748308, reprezentată de Director dr., conf. univ, Vitalie Belîi,  la 18 octombrie 2019 au încheiat un Acord  care are ca obiect parteneriatul  între cele două instituţii exprimat prin dorinţa de a contribui la dezvoltarea politicilor educaţionale vizând sporirea nivelului de formare profesională ale tinerilor în domeniul alimentaţiei publice, comerţului şi a serviciilor hoteliere. Acordul semnat prevede organizarea și implementarea activităților de formare comune, precum și schimburi de experiență între studenții și profesorii celor două instituții. Unitățile școlare partenere vor colabora în următoarele domenii prioritare:  promovarea culturii gastronomice, valorilor și tradițiilor culturale naționale,  diseminarea experiențelor și bunelor practici în alimentație, restaurație și turism,  participarea la proiecte comune în domeniul asigurării shimbului de experientă, finanțate la nivel național sau de către alte instituții/organizații europene sau internaționale,  organizarea în comun a unor manifestări în domeniul alimentației, restaurației, turism precum master clase, conferințe, ateliere de lucru, întâlniri informale, schimb de publicații etc.

Semnarea acordului de cooperare a închis o săptămână plină de activități:

  • Atelier: ”Decorul mesei festive pentru evenimente”;
  • Atelier: ”Arta în farfurie”;
  • Atelier: ”Deserturi pentru mese festive”;
  • Master class: ”Pregătirea prăjiturilor”.

 

 

 

 

 

Excursii ghidate: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Conacul Manuc Bei, r. Hîncești, Mănăstirea Căpriana, Mănăstirea Hîncu.

Prezentul acord intră în vigoare de la data semnării acestuia. El este încheiat pe o perioadă de cinci ani care poate fi reînnoit dacă niciuna dintre părți nu-și exprimă dorința de a-l întrerupe cu cel puțin trei luni înainte de data expirării.

 

 

Articole similare

Activităţi şi evenimente

CARAVANA PROFESIILOR

      Dificultatea tinerilor de a-și alege o carieră pe care să o urmeze în viitor reprezintă una dintre marile dileme ale societății. Informarea și consilierea elevilor, familiarizarea acestora cu cerințele pieței muncii, identificarea oportunităților pentru

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *