OMAGIU PENTRU MARELE POET BASARABEAN GRIGORE VIERU

Distribuie aceasta noutate

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
   
     Omagiu pentru marele poet basarabean Grigore Vieru la Școala Profesională nr.2 din Chișinău. Vitalie Belîi, directorul instituției, a menționat că Grigore Vieru este prezent în viața noastră prin opera sa, prin cântecele sale, poezia patriotică și felul său de a fi absolut special.
      Printre oaspeți s-au numărat fosta elevă a școlii noastre, Lidia Grosu – scriitoare, cercetător literar, publicistică, membru a Uniunii Scriitorilor din Rep. Moldova, a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România să Uniunii Jurnaliștilor din RM și Ludmila Berzoi, scriitoare, critic literar, publicistă ,.doctor in pedagogie, conf. Universitar USM.
      La careul festiv elevii au recitat poezii, interpreta Victoria Caras și ansamblul folcloric „Mocăncuța” au interpretat melodii și i-au valorificat creația viereană, profesoara, Marcela Lebediuc, prin creația proprie aducând omagiu poetului, a reflectat principiile universale precum ar fi viața, natura, oameni dragi, dragostea, armonia, casa.
      Creația Poetului este înălțătoare, trezește emoții și trăiri răscolitoare, prezintă o irezistibilă forță de atracție și mister existențial. E omul Păcii ,,Pentru pace, pentru pace, mulțumim frumos!”, al Mamei ,,Ușoară, maică ușoară”, dar și al Patriei ,,Prin roua patriei cea dulce”.
Tot la data de 14 februarie 2024, Școala Profesională nr.2 din Chișinău a participat la concertul dedicat memoriei marelui poet Grigore Vieru “Dacă n-ar fi iubirea, M-aș teme de viață!” 
      Evenimentul a fost organizat de Pretura sectorului Buiucani, în colaborare cu instituțiile de învățământ profesional tehnic din sector: Școala profesională nr. 6 Școala Profesională nr. 9 și Centrul de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău, cu prilejul aniversării a 89 ani de la nașterea poetului.
     Concertul a fost și o modalitate de a aduce un omagiu regretatului poet, dar și o oportunitate pentru comunitatea noastră de a se reuni într-un spirit de solemnitate și recunoștință pentru a comemora viața și opera poetului, marcând totodată, importanța și impactul pe care moștenirea lăsată de Grigore Vieru continuă să o aibă în cultura și identitatea noastră națională.
       “Să prețuim cu cinste patrimoniul cultural valoros lăsat nouă de Grigore Vieru și  să-l transmitem mai departe, de comun cu toate valorile și învățămintele pe care le-am primit de la el”.

Articole similare

Activităţi şi evenimente

CARAVANA PROFESIILOR

      Dificultatea tinerilor de a-și alege o carieră pe care să o urmeze în viitor reprezintă una dintre marile dileme ale societății. Informarea și consilierea elevilor, familiarizarea acestora cu cerințele pieței muncii, identificarea oportunităților pentru

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *