Distribuie aceasta noutate

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Răsfăț pentru inimă și minte

HAI LA TEATRU!
MULTUMIM TEATRULUI NATIONAL MIHAI EMINESCU PENTRU ACEASTA INVITATIE!
         Despre „Romeo și Julieta” am auzit toți. Dacă nu toți, atunci mulți dintre noi. Dintre acești mulți, câți au deschis cartea cu textul lui Shakespeare? Dintre cei care au deschis-o: câți au avut răgazul, răbdarea și curiozitatea s-o citească până la capăt? „Romeo și Julieta” sunt niște nume dintr-o anecdotă la îndemâna oricărui flecar sau e un text sofisticat, în versuri, rezervat doar spiritelor elitare? „Romeo și Julieta” e o poveste de iubire sau de ură? „Romeo și Julieta” s-a întâmplat cândva la Verona sau se întâmplă în zilele noastre la Chișinău? „Romeo și Julieta” e o poveste veche și prăfuită sau ne recunoaștem și astăzi în ea: copiii – îndrăgostiți și rebeli, părinții – orbiți de ură și egoism ? Or, știe fiecare ori nu știe: ce-i „Romeo și Julieta”? Bineînțeles, e un spectacol de teatru! Un spectacol în premieră – „Romeo și Julieta” de William Shakespeare în regia Luminiței Țâcu. E și o rarisimă oportunitate pentru tinerii ce debutează în această meserie: Romeo Nicu Ciumașu (actor în devenire, student anul IV, AMTAP, clasa profesorului Gheorghe Pietraru ), în cel al Julietei – cea mai tânără actriță a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Corina Rotaru. E o șansă fericită pentru fiecare actor, deja consacrat, să facă parte dintr-un inepuizabil proiect de teatru universal, dintr-un proiect lansat cu patru secole în urmă sub genericul „Globe-Teatrul lui William Shakespeare”
Text preluat.
LA BIBLIOTECĂ
            La 31 martie s-au marcat 90 de ani de la naşterea Poetului Necuvintelor – NICHITA STĂNESCU.
           Nu avea cum să treacă pe alături de Şcoala Profesională nr.2 această frumoasă zi în care s-a născut cel care nu e “altceva decât o pată de sânge care vorbeşte”. Deci elevii şcolii, ghidaţi de profesoara de limba şi literatura română Violeta Donighevici, au făcut o călătorie poetică pe la bustul poetului din Aleea Clasicilor, apoi au poposit la expoziţia dedicată poetului la Biblioteca Naţională a Moldovei, ai căror parteneri suntem. Profesoara şi bibliotecarii le-au vorbit despre ineditul şi specificul poetului, despre metaforele pe care le-a născut poetul, iar elevii la schimb au recitat versuri din creaţia lui Stănescu.
Ce fel de călătorie la BNM fără a primi şi permise de vizitare şi pe viitor a bibliotecii şi consultare a fondului de carte pus la dispoziţie?!
           Bravo, elevi receptivi (gr.1)! Bravo, doamnă profesoară, că încă mai duceţi elevii de azi în lumea poeziei, rupându-i un pic din cea a tehnologiei!!! 

Articole similare

Activităţi şi evenimente

CONCURSUL FUNCȚIILOR VACANTE

REZULTATE CONCURS Anunț privind rezultatele concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante  ai Școlii Profesionale nr.2, mun. Chișinău         Instituția Publică Școala Profesională nr. 2 mun. Chișinău, în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *