Săptămâna Memoriei Holocaustului

Distribuie aceasta noutate

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

      În perioada 22 – 31 ianuarie 2024 în Școala Profesională nr. 2 din Chișinău au avut loc acțiuni dedicate marcării Săptămânii Memoriei Holocaustului.

Astfel, pe parcursul săptămânii au fost organizate activități cu privire la sensibilizarea și conștientizarea tinerilor asupra tragediei Holocaustului, în preajma evenimentului istoric și a Zilei Internaționale de comemorare a victimelor consemnată pe 27 ianuarie.

        Evenimentele desfășurate în cadrul Săptămânii Memoriei Holocaustului au avut drept scop promovarea valorilor precum toleranța interetnică, dialogul intercultural și combaterea rasismului, antisemitismului și a altor forme de intoleranță. În acest sens, în spațiile școlii au avut loc o serie de activități menite să aducă în atenție aceste valori și să comemoreze victimele Holocaustului.

     Una dintre activitățile realizate în această perioadă este vizita la biblioteca Națională unde au mers elevii anului I, grupa 23/1 BRC, împreună cu diriginta Viorica Trifauțan și bibliotecara Ala Livadari.  Elevii au avut posibilitatea să examineze cu expoziția de planșe „Arta în perioada Holocaustului: patru destine diferite”, care descriu istoriile supraviețuitorilor Holocaustului din Moldova, având la bază expoziția „Arta în perioada Holocaustului”, pregătită de Muzeul de Istorie a Evreilor din Republica Moldova în comun cu Muzeul de Artă al Memorialului Yad Vashem.

În cadrul expoziției tematice „Holocaustul – o tragedie a umanității” din colecțiile Bibliotecii Naționale, au fost prezentate documentele cu conținut științific și didactic despre fenomenul Holocaust, soarta evreilor din spațiul românesc și evreilor de pretutindeni.

      O lecție de istorie astfel,  elevii anului II, gr. 22/21BRC împreună cu profesorul de istorie Petru Moisei, au mers cu depuneri de flori la Memorialul Victimelor Fascismului din Chișinău, instalat în locul execuției în masă a evreilor, țiganilor, și moldovenilor de către naziști în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Cel mai frumos moment a fost, că, aprinzând lumânarea în memoria victimelor Holocaustului, elevii noștri au fost profund apreciați de un bărbat , al cărui nume a rămas în anonimat, membru al Asociației Comunității Evreiești din Republica Moldova, remarcând că sunt unicii care în aceste zile comemorează victimele Holocaustului la memorial.
A fost o lecție de istorie inedită, în zilele comemorării Holocaustului.

Profesora Viorica Trifăuțan a desfășurat actvitatea extracurriculară „Holocaustul – pagina tragică din istoria omenirii”, împreună cu elevii grupelor din anului întâi. Activitatea a purtat un caracter interdisciplinar, emotiv și educativ.

Articole similare

Activităţi şi evenimente

TÂRG CARITABIL „CRĂCIUNUL NE UNEȘTE. FII MAI BUN DE CRĂCIUN!”

Comunicat de presă         Pe 20 decembrie 2024, în IP Școala Profesională nr.2 din Chișinău  a fost organizat Târgul caritabil sub genericul „Crăciunul ne unește. Fii mai bun în ajun de Crăciun!” Evenimentul s-a desfășurat

Activităţi şi evenimente

CONCURSUL FUNCȚIILOR VACANTE

REZULTATE CONCURS Anunț privind rezultatele concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante  ai Școlii Profesionale nr.2, mun. Chișinău         Instituția Publică Școala Profesională nr. 2 mun. Chișinău, în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *