De la o ediţie la alta, Festivalul Gastronomic “Deliciile Toamnei”ediţia a III-a organizat la data de 17 octombrie 2019, în incinta Şcolii Profesionale nr. 2, se caracterizează prin preparate din ce în ce mai gustoase, atmosferă bună, întâlniri și discuţii prietenești.
Evenimentul a fost dedicat frumoaselor tradiții venite din trecut, cu pâine și sare, cu colaci și sarmale pentru dăinuirea spiritualității neamului nostru. Priveliștea din curtea şcolii, împodobită deosebit în această zi, teleporta vizitatorii într-o lume de vis: mese încărcate cu gustări din bucătăria națională pregătite cu multă dragoste de elevi, ghidaţi de maiştrii-instructori etalându-şi competenţele, măiestria și talentul culinar, casa mare cu prosoape, icoană și busuioc, toate acestea pe fondalul unei zile însorite de toamnă a creat buna dispoziţie.
Vitalie Belîi directorul scolii profesionale nr.2 a salutat călduros oaspeţii veniţi de peste Prut, un grup de elevi, maiştri şi profesori de la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuş” şi invitaţii Silviu Gîncu, sef directie învățământ profesional tehnic RM; Sergiu Harea, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a RM.
A adus sincere mulţumiri Proiectului Elveţian “Sporirea calității și eficacității sistemului de Învăţământ Profesional Tehnic din Republica Moldova” dl. Karl Holm, Consilier Proiectul Twinning al EU şi dnei Veronica Midari, asistent de proiect pentru suportul financiar.
Grea incercare pentru pofticiosii care au venit la festival. Bucatele pregatite le-au bucurat pivirea, dar si papilele gustative. Mamaliga a fost servita cu tocaniţă de pui, branza sau cascaval. Multi au fost cei care s-au grabit sa o guste.
La festival, nu doar s-a mancat, frumoasele melodii populare interpretate de Ansamblul etno-folcloric din comuna Trușeni au înfrumusețat cromatica de toamnă aurie, au trezit sentimente de bucurie, de trai decent, de belșug. Spre sfârşit, oaspeţii s-au prins intr-o hora.
0 comentarii