TÂRGUL IDEILOR DE AFACERI

Distribuie aceasta noutate

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
     Astăzi, 03 noiembrie 2022 la Școala Profesională nr.2 din Chișinău s-a desfășurat „Târgul ideilor de afaceri”.
     Scopul activității a fost cultivarea și dezvoltarea culturii antreprenoriale și lansarea ideilor de afaceri.
      Vitalie Belîi, directorul instituției, a deschis evenimentul, dorindu-le participanților ca acest eveniment semnificativ să marcheze începutul unei cariere de succes în domeniul antreprenorial în industria alimentației, comerțului și turismului.
       Printre oaspeți s-au numărat reprezentanți ai Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenorialului: doamna Ana Sochircă, șef secție instruire antreprenorială; dna Zinaida Cosma, manager unitatea de implementare a programului ”Start pentru tineri”; dna Olga Șuleanschi, director proiecte CEDA, dna Ana Vleju – profesoară la disciplina ,,Bazele antreprenorialului”, formator în cadrul CEDA (Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri) și dnul Ion Carabet, antreprenor, fondator al cafenelei „BLAK WHITE FOOD”.
       În cadrul aceastei acțiuni au fost implicați elevii anului II și III, ghidați de profesoarele de bazele antreprenorialului, Ludmila Barba și Svetlana Chirev, care și-au prezentat public ideile, și-au demonstrat abilitățile în vânzarea serviciilor, promovarea businessului și prezentarea afacerii.
      Domeniile, din care tinerii viitori antreprenori și-au ales ideile au fost variate și, în majoritatea cazurilor, au derivat din meseria pe care o studiază în cadrul instituției, promovand serviciile si comercializand produsele. Menționăm că instituția pregătește specialiști care sunt foarte solicitati pe piața muncii, iar ideile de afaceri prezentate la târg pot deveni reale: cofetării, brutării, cafenele, restaurante, pensiuni turistice, magazine etc.
     În final, cele mai bune idei de afaceri au fost apreciate. Și toți au avut de câștigat!

Articole similare

Activităţi şi evenimente

ȘCOALA PROFESIONALĂ NR. 2 DIN CHIȘINĂU ARE DIRECTOR ALES PRIN CONCURS

Vitalie Belîi a fost desemnat astăzi, 20 iunie 2024, prin ordinul Ministerului Educației și Cercetării, în calitate de director al Școlii Profesionale nr. 2 din Chișinău. Prezentarea directorului ales colectivului instituției a fost făcută de către Silviu Gîncu,

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *