ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FRANCOFONIEI SĂRBĂTORITĂ LA ȘCOALA PROFESIONALĂ NR. 2, CHIȘINĂU

Distribuie aceasta noutate

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Anual, în data de 20 martie, Republica Moldova marchează Ziua Internațională a Francofoniei, de rând cu țările membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei. Săptămâna Francofoniei a fost marcat în Școala Profesională nr.2. prin activități organizate de elevii instituției ghidați de profesoarele de limba franceză Valentina Neagu și Tatiana Poleacov. Inima sărbătorii este limba franceză, în care se exprimă peste 220 de milioane de locuitori ai planetei. Este o ocazie deosebită pentru a pune în valoare ce știm mai bine si nu in ultimul rând a discuta în franceză în cadrul evenimentelor.

Cu ocazia Zilei Internaționale  a Francofonie, Școala Profesională nr.2 din Chișinău împreună cu Centrul de Excelență în viticultură și vinificație au împărtășit pasiunea pentru Francofonie în cadrul unui atelier practic comun profesionist francez                  „𝑴𝒐𝒏 𝒎𝒆́𝒕𝒊𝒆𝒓 𝒆𝒔𝒕 𝒍𝒆 𝒎𝒆𝒊𝒍𝒍𝒆𝒖𝒓”.

Însoțiți de profesorii lor, elevii francofoni ai celor două unități au pus în scenă situații concrete de promovare a limbii franceze pe obiective specifice legate de meseriile care le studiază din domeniul  turismului și alimentației.

00:00
00:00

La atelier au participat domnul VItalie Belîi, Directorul Școlii Profesionale nr.2, doamna Claudia Vișan, șefa AUF din republica Moldova, doamna Svetlana Cociorvă, Directorul Centrului de Excelență în Viticultura și Vinificație, profesorii de limba franceză : Valentina Neagu, Tatiana Poleacov, Ana Railean, Eugenia Negură, care au încurajat tinerii francofoni, în special pentru utilizarea limbii franceze în viitoarele lor meserii și chiar și la  locul de muncă.

Evenimentul s-a încheiat cu semnarea unui acord de parteneriat între Școala Profesională nr.2 din Chișinău și Centrul de Excelență în Viticultura și Vinificație urmărind noi relații de colaborare. În baza acestui acord, instituțiile noastre vor coopera în domeniile de formare profesională comune pentru a spori eficiența eforturilor de dezvoltare.

Articole similare

Activităţi şi evenimente

ATELIERS DE FORMATION CONTINUE

Le Bureau National de l’Agence Universitaire de la Francophonie en République de Moldova a organisé des ateliers de formation continue à destination des enseignants de français : ”Travailler des documents authentiques en classe de FLE ”et

Activităţi şi evenimente

COMUNICAREA ASERTIVĂ DESCHIDE CALEA SPRE SUCCES

Asertivitatea înseamnă să fii pregătit pentru ceea ce vrei să obții.        Înseamnă să știi foarte clar ce nevoi ai. Înseamnă confruntare și cere foarte mult curaj. Unii spun ca este greu sa

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *