Bucătar

Prima condiţie pentru a face meseria de bucătar este pasiunea. Aşadar, dacă ai ales să fii bucătar, să ştii că meseria nu este doar o sarcină tehnică şi schematică la efectuarea întocmai a unor reţete, ci şi plăcerea de a atinge materia primă...

Cofetar

Cofetarul este cel care face dulciuri, produse de patiserie, prajituri și alte produse de cofetărie. Prepară, amestecă, fierbe, coace şi decorează diferite tipuri de dulciuri, pentru a le vinde publicului, lucrând în laboratoare, spații special amenajate, în cofetării, restaurante, hoteluri, în industrie...

Brutar

O pâine bună se obţine cu răbdare… Bunicii noştri ştiau că o pâine bună se face în cel puţin 3 zile. Ca să fii brutar e nevoie şi de pasiune, de rezistenţă, de multă răbdare şi de moralitate. Brutarul este exponentul uneia dintre cele mai vechi meserii din lume...

Chelner (Ospătar)

Ospătarul trebuie sa fie un bun cunoscător al tuturor preparatelor culinare, inclusiv de cofetărie-patiserie, al băuturilor de orice fel, să aibă deprinderi temeinice de tehnica servirii, să cunoască regulile de protocol...

Controlor-casier

Înainte de toate, ca să devii controlor-casier, trebuie să te asiguri că felul tău de a comunica este unul corect. Ca să ajungi printre cei mai buni trebuie să asimilezi cât mai multe cunoştinţe posibile despre meseria daţă...

Controlor produse alimentare

Controlorul produse alimentare are principala sarcină să verifice calitatea produselor alimentare. Dacă este vorba de un produs alimentar, controlul se referă la respectarea reţetelor de fabricaţie, modul în care s-au respectat condiţiile igienico-sanitare de producţie, controlul îndeplinirii condiţiilor de depozitare, transport şi comercializare...

Lucrator pensiune turistică

Lucrătorul pensiune turistică îşi desfăşoară activitatea în cadrul pensiunilor turistice urbane sau rurale, unde realizează servicii de cazare, alimentaţie (preparare şi servire) şi servicii suplimentare specifice, în condiţii de calitate, securitate şi confort...