Brutar/Brutăreasă-Cofetar/Cofetară

  • Acasă
  • Brutar/Brutăreasă-Cofetar/Cofetară

Meseria conexă Brutar/Brutăreasă-Cofetar/Cofetară îmbină cele două meserii, lărgindu-i spectrul de activitate. Brutar/Brutăreasă-Cofetar/Cofetară îşi desfășoară activitatea în fabrici, combinate de panificație, brutării mici sau cofetării precum şi în secții specializate la fabricarea diferitor tipuri de pâine, produse de patiserie și cofetărie.                                 Brutar/Brutăreasă-Cofetar/Cofetară calificat executa toate operaţiile procesului tehnologic de preparare a produselor de panificație, cofetărie şi patiserie, de la cele mai simple, ce necesită un nivel de pregătire profesională mai inferior, până la operaţii complexe de preparare a sortimentelor la comandă, este capabil să asocieze semipreparatele de cofetărie şi patiserie în sisteme bine determinate sau după fantezie pentru a obţine valori de întrebuinţare şi efecte psio-senzoriale (aromă, aspect, gust, consistenţă), solicitate de consumatorul contemporan.

Învățământ clasic

Durata de studii: 3 ani

Plan de învățământ

Calificarea de Brutar/Brutăreasă – Cofetar/Cofetară se obţine prin absolvirea școlii profesionale, la finalul căreia primiţi un certificat recunoscut la nivel naţional. Înscrieţi-vă dacă visaţi ca într-o zi să deveniţi un brutar sau cofetar desăvârșit, ori chiar un profesionist care să îmbine ambele meserii cu succes.