IAR TIMPUL CREȘTE-N URMA MEA…

Distribuie aceasta noutate

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Discursul directorului Școlii Profesionale nr.2, Chișinău

 la Festivitatea solemnă dedicată încheierii anului școlar 2021-2022 cu genericul:

“Iar timpul crește-n urma mea…”

31 mai 2022

Dragi elevi, profesori, părinți!

Stimați oaspeți!

     “Iar timpul crește-n urma mea…” Pornind de la acest vers eminescian, astăzi, la sfârșit de primăvară și de an școlar, vom construi împreună o punte peste timp, așternută cu recunoștință, afecțiune si speranță.

    Anul de studii 2021-2022 intră în istorie, dar pentru a-l înveșnici suntem datori a-i aduce omagiul cuvenit prin acest eveniment festiv. Felicitări, Școala Profesională nr.2 Chișinău!!!

   A trecut prin timp încă un an din viața noastră școlară, trăit cu maximă intensitate de către fiecare dintre noi. Vă privesc astăzi cu deosebită emoție si admirație. Sunteți frumoși, eleganți, fericiți și mândri.Si toate acestea – pentru că sunteți elevi și absolvenți ai unei școli de prestigiu, cu renume și tradiții. Aici se descoperă tainele celor mai căutate meserii, spre care tinerii își îndreaptă azi pașii.

Ce semnificații a  avut timpul acestui an școlar?

    Pentru noi, profesorii, el nu a însemnat numai bucuria împlinirilor, acumulare de experiențe, de emoții și împliniri trăite alături de voi, ci și tristețea despărțirii de voi.

    Privind retrospectiv, putem afirma că a fost un an neobișnuit, iar gândurile ni se îndreaptă la calea parcursă, la cele bune și la cele mai puțin bune, la realizări, dar și la eșecuri. Însă, cu siguranță, a fost un an valoros prin experiența oferită nouă cu generozitate, prin numeroasele oportunități și încercări de avansare pe calea cunoașterii în domeniul meseriei alese.

    Dragi elevi! Sperăm că tot ce ați învățat până acum să vă fie de folos, să vă deschidă căi și uși în viață, dar cel mai important – să vă ajute să vă prețuiți timpul, iar el să crească nu numai în urma, ci și în inimile voastre pline de tinerețe și speranță. Anume TIMPUL este materia din care ne este formată viața. Savurați fiecare clipă, puneți sens și rost în tot ce faceți, acumulați cunoștințe, impresii, emoții și sentimente irepetabile. Prețuiți cât puteți anii aceștia frumoși și  străduiți-vă să nu renunțați la educație, pentru că Ea vă va ajuta nu numai să deveniți buni specialiști, dar mai ales Oameni!!!

   Dragi părinți! Odată cu admiterea la studii a copiilor Dumneavoastră am format o echipă, am fost alături de ei, îndeosebi în perioada de carantină. Am trăit împreună experiența învățării la distanță cu toate provocările ei și revenirii la normalitate. Mă simt onorat și răsplătit prin încrederea și sprijinul imperios acordat, prin înțelegerea și promptitudinea cu care ați răspuns, fiecare în parte și toți deopotrivă, pentru ca să asigurăm buna desfășurare a procesului educațional.

   Stimați parteneri! Contextele social-economice, provocările acestui an  școlar ne consolidează convingerea că școala profesională astăzi nu poate supraviețui decât prin eforturile conjugate ale tuturor factorilor educaționali: agenți economici, parteneri de dezvoltare, comunitatea locală  și părinți. Grație Dumneavoastră școala și-a consolidat capacitățile, a fost posibilă îmbunătățirea condițiilor de studii, trai, asigurată securitatea vieții elevilor și a angajaților. Pentru aceasta vă zic un simplu ,,Mulțumesc”, rostit sincer și din tot sufletul. Sprijinul D-voastră se convertește în motivație, împlinire și, nu în ultimul rând, în Recunoștință.

    Dragi absolvenți, sunt sigur că, cunoștințele acumulate pe parcursul anilor de studii sunt suficiente pentru a vă prezenta onorabil în exercitarea meseriei alese. Veți demonstra în curând competențele formate la examenele de calificare. Vă dorim succese și, oriunde vă vor purta drumurile vieții, să rămâneți demni și mândri de școala noastră, școala doi.

Voi sunteți viitorul acestei țări!

Felul în care va arăta țara noastră de mâine depinde de voi!

Cea mai valoroasă comoară a școlii sunteți voi, dragi elevi.

Cu acest prilej, permiteți-mi să dau citire ordinelor pe care le-am semnat recent. (urmează decernarea diplomelor)

Cu prilejul încheierii anului școlar 2021-2022, Vă adresez din numele administrației școlii tuturor sincere felicitări și urări de sănătate, prosperitate, realizări marcante pe drumul vieții.

Vă mulțumesc!

Articole similare

Activităţi şi evenimente

ȘCOALA PROFESIONALĂ NR. 2 DIN CHIȘINĂU ARE DIRECTOR ALES PRIN CONCURS

Vitalie Belîi a fost desemnat astăzi, 20 iunie 2024, prin ordinul Ministerului Educației și Cercetării, în calitate de director al Școlii Profesionale nr. 2 din Chișinău. Prezentarea directorului ales colectivului instituției a fost făcută de către Silviu Gîncu,

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *