FESTIVALUL GASTRONOMIEI ȘI CULTURII FRANCOFONE

Distribuie aceasta noutate

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

      La 7 martie 2024, elevii Școlii Profesionale nr.2 din Chișinău, însoțiți de profesoara de limbă franceză, Valentina Neagu,   au participat la FESTIVALUL GASTRONOMIEI ȘI CULTURII FRANCOFONE.

      Evenimentul a fost organizat, de Biroul Național al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF Moldova) la pensiunea „Casa din Luncă” din satul Trebujeni, amplasată în Complexul muzeistic Orheiul Vechi.

      Festivalul a marcat debutul activităților dedicate Zilelor Francofoniei 2024 în Republica Moldova și a reunit studenții francofoni de diferite naționalități de la colegii, școli profesionale și  universități membre AUF din țară pentru a pune în valoare bucatele tradiționale și cultura țărilor francofone.

Invitați de onoare la eveniment au fost: Mohamed Ketata, director regional al AUF pentru Europa Centrală și Orientală (ECO), Maria Neagu, atașat pentru cooperare, Serviciul de cooperare și de acțiune culturală la Ambasada Franței în Republica Moldova, și Pierre Porru, reprezentantul Ambasadei Belgiei în Moldova. Festivalul a fost inaugurat de către Claudia Vișan, directorul Biroului AUF Moldova, care a salutat prezența studenților francofoni, exprimându-și recunoștința pentru entuziasmul, dinamismul și implicarea activă a acestora la organizarea evenimentului.

      Peste 80 de studenți, cadre didactice și elevi francofoni, originari din 11 țări, au celebrat limba franceză și diversitatea culturii franceze. Îmbinând două forme de exprimare – cultura și gastronomia – festivalul a inclus ateliere de pregătire a bucatelor tradiționale și degustări culinare, însoțite de dans și cântece populare, specifice țărilor de origine.

       Activitatea dată a fost organizată pentru a marca 30 de ani de activitate ai AUF în ECO, obiectivele fiind: evidențierea valorilor francofone, precum diversitatea culturală și schimbul de bune practici, promovarea patrimoniului culinar al studenților francofoni, valorificarea studenților internaționali care-și fac studiile în Republica Moldova și dezvoltarea internaționalizării universităților din țara noastră.

https://www.facebook.com/AUF.Moldavie/posts/pfbid032pANBGnVpEhcZtB3LRqWxvtzkT4YZRKTQh9hPZ1SHLsdrnwZdco3yQMjcp1Ja9wNl

Articole similare

Activităţi şi evenimente

ȘCOALA PROFESIONALĂ NR. 2 DIN CHIȘINĂU ARE DIRECTOR ALES PRIN CONCURS

Vitalie Belîi a fost desemnat astăzi, 20 iunie 2024, prin ordinul Ministerului Educației și Cercetării, în calitate de director al Școlii Profesionale nr. 2 din Chișinău. Prezentarea directorului ales colectivului instituției a fost făcută de către Silviu Gîncu,

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *