COMPETITIVITATE ȘI REZILIENȚĂ RURALĂ

Distribuie aceasta noutate

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

      La data de 2 noiembrie 2024,  Școala Profesională nr.2 din Chișinău condusă de  Vitalie Belîi, dr., conf. univ., a găzduit Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova cu atelierul de lucru cu privire la cartografierea direcțiilor prioritare de intervenție pentru îmbunătățirea procesului educațional în domeniul turismului

      În cadrul evenimentului s-a menționat ca una dintre prioritățile Ministerului Educației și Cercetării  și a Oficiului Național al Turismului al Republicii Moldova este fortificarea forței de muncă, prin consolidarea capacităților și abilităților atât a cadrelor didactice din sistem, cât și a reprezentanților din sector. Cu suportul proiectelor finanțate de USAID, pe parcursul ultimilor ani, au fost realizate mai multe acțiuni majore cu impact asupra forței de muncă prin adaptarea cunoștințelor în domeniu și a abilităților practice la cerințele pieței muncii, în conformitate cu bunele practici promovate de organizațiile internaționale în domeniu.      În cadrul atelierului au fost puse în discuție subiecte stringente pentru dezvoltarea atât a procesului educațional, cât și a sectorului turismului, precum necesitatea elaborării standardelor de calificare și ocupaționale în domeniul turismului, dezvoltarea competențelor și abilităților elevilor pentru a fi pregătiți pentru a se încadra în câmpul muncii, formarea continuă a cadrelor didactice în domeniul turismului, digitalizarea procesului educațional etc.

Un aspect esențial abordat a fost dezvoltarea cooperării dintre instituția de învățământ cu sectorul privat. Ateliere similare vor avea loc și în alte instituții de învățământ care pregătesc specialiști în domeniul turismului.

       Aducem mulțumiri partenerilor de dezvoltare pentru demararea acestei reforme complexe și pentru acest parteneriat strategic: Federației Agricultorilor din Republica Moldova; USAID Moldova; Dezvoltăm Moldova Rurală; Federația Agricultorilor din Republica Moldova; Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova; Asociația Națională pentru Turism Receptor si Intern; MĂR; ANAT – Asociația Națională a Agențiilor de Turism; APIT; USM Universitatea de Stat din Moldova; Departamentul Economie, Marketing și Turism; Universitatea de Stat din Moldova; NeamPornit; Moldova Travel; GIZ Moldova.

Articole similare

Activităţi şi evenimente

ȘCOALA PROFESIONALĂ NR. 2 DIN CHIȘINĂU ARE DIRECTOR ALES PRIN CONCURS

Vitalie Belîi a fost desemnat astăzi, 20 iunie 2024, prin ordinul Ministerului Educației și Cercetării, în calitate de director al Școlii Profesionale nr. 2 din Chișinău. Prezentarea directorului ales colectivului instituției a fost făcută de către Silviu Gîncu,

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *