Bucătar-Chelner

Ce face bucătarul-chelner?

Este o meserie conexă, care permite formare și dezvoltarea competențelor de Bucătar și Chelner, îmbină cele două meserii, completându-se una pe alta.

Bucătarul este persoana care deține cunoștințe şi deprinderi speciale domeniul serviciilor de alimentație publică, capabilă să asigure pregătirea calitativă a semipreparatelor și preparatelor culinare, prevăzute de sortimentul unității de alimentație publică și în conformitate cu cerințele sanitaro-igienice.

Chelnerul servește amabil clienții în restaurante, spații de catering, asigurând o atmosferă agreabilă, care îi va face pe clienți să revină cu plăcere și cu altă ocazie.

Ce trebuie să ştie bucătarul?

Ce trebuie să ştie chelnerul?

Bucătarul-Chelner/ sctivează în restaurante, baruri, localuri tip pub, cafenele și alte localuri de acest gen. Meseria impune munca în schimburi și uneori lucrul cu clienți nemulțumiți.

Condiții de activitate

Instrumente și echipamente folosite

Cel mai frecvent folosite sunt propriile picioare și mâini, adresarea liberă, echipamentul, ustensile și instrumente specifice de bucătărie și bar, cărucioare pentru deservire etc.

Oportunități de angajare: bucătar-chelner, pizzar, bucătar – șef, măcelar.