DISCURSUL DIRECTORULUI ȘCOLII VITALIE BELÎI LA CARERUL SOLEMN DEDICAT TOTALURILOR ACTIVITĂȚILOR EDUCAȚIONALE

Distribuie aceasta noutate

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Stimați elevi, dragi profesori, onorați oaspeți!

     Astăzi e o zi importantă de bilanț. Realizăm totalurile activităților extrașcolare organizate în instituție și în afara ei . Mă refer la Decada profesională sub egida Comisiei metodice discipline de specialitate, Lunarul Comisiei metodice de cultură generală cu genericul „Trăim, Învățăm, Gândim”.

        Pentru comunitatea noastră, aceste activități extracurriculare reprezintă o oportunitate reală de conștientizare a valorii perseverenţei şi a responsabilității. În cadrul acestor evenimente importante, au fost testate cu succes abilitățile, cunoştinţele și talentele elevilor. Dar și profesorii au avut posibilitatea să-și manifeste plenar competențele.

        Ne bucură diversitatea acțiunilor desfășurate în perioada de referință: 4 simpozioane, o conferință, 2 seminare, 7 lecții publice, 4 master-classuri, 4 concursuri, o dezbatere, competiții sportive, chiar și emisiuni televizate. Tot aici este imperios să readucem în vizor acțiunile de caritate, parteneriatele inițiate și dezvoltarea de proiecte.

        Țin să menționez diversitatea tematicii lecțiilor publice dedicate diferitor procese tehnologice: de preparare a aluatului (întins, opărit, fărâmicios) sortimentului de Blinele, a chiflelor din aluat dospit prin metoda indirectă, jeleurilor, sufleului de vanilie, ciocolată, migdale, a bucatelor din ouă prăjite și coapte, a bucatelor prăjite și coapte din brânză de vaci, comercializarea fructelor și legumelor.

         Să știți că au fost cu adevărat captivante activitățile cu genericul „Elemente de decor din aluat  sărat”, „Aranjamente de mese festive cu  diverse tematici”, „Decorarea bucatelor”, „Rețeta perfectă-Oul poșat”.

         Sau înscris plenar în aceste evenimente Discuția-dezbatere „Am o întrebare”, Seminarul „Principii și norme de conduită profesională”,  Concursurile „De la teorie la practică”, ,,Alegem rapid, pregătim gustos și sănătos”, „Maratonul cunoştinţelor, ediția 2022”, Galeria prezentărilor PPT: „Îmi iubesc meseria”, Recitalul de poezie cu tematică ecologică în format training: „Mix de cultură relaxantă”, Emisiunea Doctorii: ,,Alimente care balonează, prevenirea balonării”.

         Pe această cale, vă mulțumess tuturor pentru implicare și activism.  Printre  care sau evidențiat prin altruism, măiestrie și pasiune față de profesie, meserie se numără cadrele didactice Olga Cîstea, Aurora Țurcanu, Cebotari Ludmila, Tamara Ceban, Veronica Secrieru, Mariana Marian, Marcela Lebediuc, Ludmila Barbă, Valentina Neagu și elevii Racu Adrian,Valria Corin, Daniela Bordeniuc, Marin Botnari, Sarbu Cristian, Nicolae Tulbu

          În această ordine de idei, îmi exprim speranța că aceste rezultate notorii să  motiveze atât elevii, cât și profesorii, să se dedice plenar și în continuare studiului și să opteze mereu în favoarea formării profesionale, excelând în meseria preferată. Participarea la un concurs te învață să ai încredere în sine, să te descoperi ca personalitate și să explorezi noile dimensiuni ale propriei ființe. Spre regret, pandemia ne-a schimbat anumite planuri privind organizarea și desfășurarea mai multor activități pe care ni le-am dorit, cu siguranță, toți. Pentru a motiva elevii să-și aprofundeze cunoștințele și abilitățile la disciplinele de profil în domeniile alimentație publică, comerț și turism, în viitor ne propunem diversificarea activităților în cadrul decadelor.

        De asemenea, ne dorim să atragem cât mai mulți participanți și să vă motivăm să participați, cât și să lansați propuneri de îmbunătățire a sistemului de organizare a activităților extrașcolare.

                                                                                                                                    15 APRILIE 2022

Articole similare

Activităţi şi evenimente

CARAVANA PROFESIILOR

      Dificultatea tinerilor de a-și alege o carieră pe care să o urmeze în viitor reprezintă una dintre marile dileme ale societății. Informarea și consilierea elevilor, familiarizarea acestora cu cerințele pieței muncii, identificarea oportunităților pentru

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *